![Profiterolky se šlehačkovo-limetkovým krémem Profiterolky se šlehačkovo-limetkovým krémem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8AA78AED-28E4-4A7B-AD27-B7C6215E1470/Derivates/4D81842D-CCBE-4188-B956-E640F6E7A3CA.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Profiterolky
- 150 gramů vody
- 80 gramů másla, změklého
- 1 špetka soli
- 2 čajové lžičky krupicového cukru
- 120 gramů hladké mouky
- 3 vejce, střední (53–63 gramů)
Šlehačkovo-limetková náplň
- 80 gramů krupicového cukru
- limetková kůra, na tenké plátky, oloupaná z 1 limetky
- 300 gramů čerstvého sýra (nejlépe Philadelphia®)
- 300 gramů smetany ke šlehání, 40 % tuku, vychlazené
- 500 gramů jahod, na tenké plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1370 kJ / 328 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Sacharidy
- 23.7 g
- Tuk
- 21.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cheesecake s lesním ovocem
3h
Drobenkový koláč s čokoládovo-oříškovou pomazánkou
45min
Králičí filet se slaninou a kuskusem z brokolice
1h
Mandlový drobenkový koláč s citrónovým krémem
55min
Zázvorový čaj s ibiškem a kardamomem
30min
Maková pěna s malinovou omáčkou
7 godz.
Piškotový dort s hroznovým vínem a sektem
55min
Pšenično-žitná pizza s červeným sugem
1 Std. 40 Min
Čokoládový dort v páře se šlehačkou
1 Std. 10 Min
Tropická kuřecí stehna s havajským toastem (Huli Huli Style)
3h 40 min
Sous-vide krvavý steak s omáčkou béarnaise
2 Std. 20 Min
Drobenkový koláč s náplní z čerstvého sýra a s borůvkami
1h