Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Profiterolky
- 150 gramů vody
- 2 čajové lžičky krupicového cukru
- 80 gramů másla, změklého
- 1 špetka soli
- 120 gramů hladké mouky
- 3 vejce, střední (53–63 gramů)
Šlehačkovo-limetková náplň
- 80 gramů krupicového cukru
- limetkovou kůru, na tenké plátky, oloupaná z 1 limetky
- 300 gramů čerstvého sýra (nejlépe Philadelphia®)
- 300 gramů smetany ke šlehání, 30 % až 40 % tuku,vychlazené
- 500 gramů jahod, na tenké plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1370 kJ / 328 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Sacharidy
- 23.7 g
- Tuk
- 21.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tarte Tatin (obrácený koláč)
2h
Kachní prsa s pomerančovo-zázvorovou omáčkou, bramborovou kaší a zelenými fazolkami
1h 10min
Borůvkový aperitiv a krevetové kanapky
5 godz.
Kokosová ganache na makronky
3h 15min
Trhanec s rebarborou
50min
Smetanovo-malinový nepečený dezert
1h 20min
Čokoládová poleva (Ganache)
20 Min
Křehké těsto
5 Min
Polentové hranolky s rozmarýnem a tymiánem
1h 20min
Drobenkový koláč s ricottou a pomerančovou kůrou
1h
Cupcaky tiramisu
1h
Piškotový korpus (bez lepku)
1h 30min