Zařízení & příslušenství
Profiterolky se šlehačkovo-limetkovým krémem
Příprava 35min.
Celkový 1hod. 10min.
9 porcí
Suroviny
Profiterolky
-
150 gramů vody
-
2 čajové lžičky krupicového cukru
-
80 gramů másla změklého
-
1 špetka soli
-
120 gramů hladké mouky
-
3 vejce střední (53–63 gramů)
Šlehačkovo-limetková náplň
-
80 gramů krupicového cukru
-
limetková kůra na tenké plátky, oloupaná z 1 limetky
-
300 gramů čerstvého sýra (nejlépe Philadelphia®)
-
300 gramů smetany ke šlehání, 30 % až 40 % tuku vychlazené
-
500 gramů jahod na tenké plátky
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porce
Protein
8.4 g
Kalorie
1370 kJ /
328 kcal
Tuk
21.6 g
Sacharidy
23.7 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Letní bobule
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Ovocné košíčky s krémem
4hod.
Zelený dort s citrónovou polevou
4hod. 30min.
Pistáciové makronky s pistáciovou ganache
2hod. 30min.
Piškotový dort s krémem mascarpone
1hod. 40min.
Máslový krém
5min.
Mini Pavlova
1hod. 45min.
Vrstvený dort s jahodami a šlehačkou
2hod. 15min.
Tarte Tatin (obrácený koláč)
2hod.
Pistáciové cupcaky
1hod. 40min.
Muffiny s lesním ovocem a mascarponovým krémem
1hod. 35min.
Pražský koláč
1hod. 25min.
Piškotový korpus
1hod. 50min.