Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Profiterolky
- 150 gramů vody
- 80 gramů másla, změklého
- 1 špetka soli
- 2 čajové lžičky krupicového cukru
- 120 gramů hladké mouky
- 3 vejce, střední (53–63 gramů)
Šlehačkovo-limetková náplň
- 80 gramů krupicového cukru
- limetková kůra, na tenké plátky, oloupaná z 1 limetky
- 300 gramů čerstvého sýra (nejlépe Philadelphia®)
- 300 gramů smetany ke šlehání, 40 % tuku, vychlazené
- 500 gramů jahod, na tenké plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1370 kJ / 328 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Sacharidy
- 23.7 g
- Tuk
- 21.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Čokoládový dort
40 min
Čokoládové dortíky
1h
Višňovo-banánový cheesecake
5h 35 min
Hamburgery s pomalu vařeným trhaným vepřovým masem a cibulí
6 Std. 20 Min
Čokoládový dortík
12 Std. 15 Min
Pistáciové tartaletky s ricottou a borůvkami
2 Std. 30 Min
Jogurtový dip s brusinkami a kari
20 min
Velikonoční mrkvovo-sýrový dip
15min
Kokosovo-karamelový cheesecake
3 Std. 30 Min
Čokoládovo-kaštanový cheesecake
1h 45 min
Čokoládová pěna se slaným karamelem
45min
Vrstvený dort s jahodami a šlehačkou
2 Std. 15 Min