Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Profiterolky
- 150 gramů vody
- 2 čajové lžičky krupicového cukru
- 80 gramů másla, změklého
- 1 špetka soli
- 120 gramů hladké mouky
- 3 vejce, střední (53–63 gramů)
Šlehačkovo-limetková náplň
- 80 gramů krupicového cukru
- limetkovou kůru, na tenké plátky, oloupaná z 1 limetky
- 300 gramů čerstvého sýra (nejlépe Philadelphia®)
- 300 gramů smetany ke šlehání, 30 % až 40 % tuku,vychlazené
- 500 gramů jahod, na tenké plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1370 kJ / 328 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Sacharidy
- 23.7 g
- Tuk
- 21.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Odpalované těsto
50min
Croquembouche s pomerančovým krémem a čokoládou
10h
Malinovo-čokoládový dort Pavlova
4h 40min
Čokoládové fondue s ovocem a oříšky
20min
Drobenkový koláč s čokoládovo-oříškovou pomazánkou
45min
Pistáciové tartaletky s ricottou a borůvkami
2h 30min
Briošky (Brioches)
1h 20min
Pavlova s domácím vaječným likérem
13 Std.
Čedarový dip s jalapeño papričkami
15min
Banánový cheesecake
7hod. 55min
Karamelizované cibulové čatní
24h
Mini Pavlova
1h 45min