Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa prévia
- 50 g água morna
- 60 g farinha de espelta integral
- 1 pedaço pequeno fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
Massa fervida
- 150 g água
- 50 g farinha de espelta integral
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 260 g água, mais q.b. p/ vapor e p/ borrifar
- 10 g mel
- 400 g farinha de espelta tipo 630
- 3 - 4 c. chá de psyllium husk (ver dica)
- 2 c. chá de sal
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 1 c. sopa de sal grosso (volitelně)
- 1 c. chá cheia de sementes de alcaravia (volitelně)
- Farinha de centeio q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ borrifar
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 645.9 kJ / 154.4 kcal
- Protein
- 6.4 g
- Sacharidy
- 32.5 g
- Tuk
- 1.1 g
- Nasycený tuk
- 0.2 g
- Vláknina
- 6 g
- Sodík
- 392.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bijoux de trigo e centeio
15h 20min
Pão de iogurte
14h 50min
Nuvem de espelta
16h 30min
Pão pardo torcido
16h
Massa-mãe em pó
24h
Baguetes
15h
Pães de girassol e linhaça
20 Std. 10 Min
Massa-mãe de centeio
120 Std. 20 Min
Pão de espelta com sementes de abóbora
15h 45min
Pão de lavrador
16h 15min
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2 Std.
Pão branco
15h