Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa prévia
- 50 g água morna
- 60 g farinha de espelta integral
- 1 pedaço pequeno fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
Massa fervida
- 150 g água
- 50 g farinha de espelta integral
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 260 g água, mais q.b. p/ vapor e p/ borrifar
- 10 g mel
- 400 g farinha de espelta tipo 630
- 3 - 4 c. chá de psyllium husk (ver dica)
- 2 c. chá de sal
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 1 c. sopa de sal grosso (volitelně)
- 1 c. chá cheia de sementes de alcaravia (volitelně)
- Farinha de centeio q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ borrifar
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 645.9 kJ / 154.4 kcal
- Protein
- 6.4 g
- Sacharidy
- 32.5 g
- Tuk
- 1.1 g
- Nasycený tuk
- 0.2 g
- Vláknina
- 6 g
- Sodík
- 392.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pão branco
15h
Pão de centeio e noz
1h 25min
Bijoux de trigo e centeio
15 Std. 20 Min
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Pão duplo de centeio e espelta
Žádné hodnocení
Pão de centeio e banha
16 Std. 10 Min
Pão de espelta com sementes de abóbora
15 godz. 45 min
Pão de leitelho
18h
Pão de mistura de centeio sem levedura
Žádné hodnocení
Pão Venezia
17 Std. 10 Min
Pão de mistura de centeio e ervas
14h 30 min
Pão de mistura simples
3h 40min