
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa-mãe de centeio
- 100 g água
- 10 g isco (massa-mãe de centeio) (ver dica)
- 75 g farinha de centeio tipo 130
Massa demolhada a frio
- 40 g avelã
- 30 g passas de uva
- 40 g arandos (canberries)
- 30 g sementes de girassol
- 30 g sementes de linhaça
- 50 g flocos de aveia
- 50 g flocos de espelta
- 220 g água
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 270 g água mais q.b. p/ envolver e p/ vapor
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 25 g mel
- 300 g farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
- 150 g farinha de espelta integral
- 2 c. chá de sal
- 15 g manteiga s/ sal
- 3 c. sopa de flocos de espelta
- 2 c. sopa de sementes de sésamo
- 1 c. sopa de sementes de linhaça
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 296 kcal / 1218 kJ
- Protein
- 9 g
- Tuk
- 8 g
- Sacharidy
- 43 g
- Vláknina
- 5.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bijoux de trigo e centeio
15hod. 20min
Pão rústico suíço
25hod. 20min
Pão Venezia
17hod. 10min
Pão de especiarias
Žádné hodnocení
Pão pardo torcido
16hod.
Pão de lavrador
16hod. 15min
Pão preto
2hod.
Pães de girassol e linhaça
20hod. 10min
Pão de mistura de centeio e ervas
14hod. 30min
Broa de milho e centeio com massa-mãe
18hod.
Nuvem de espelta
16hod. 30min
Pão de espelta com sementes de abóbora
15hod. 45min