Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chocolate sponge
- 4 eggs
- 140 g white sugar, plus extra for sprinkling
- 20 g cocoa powder
- 140 g plain flour
- 1 tsp baking powder
Black forest filling
- 500 g pouring (whipping) cream
- 2 tbsp caster sugar
- 30 g cocoa powder, sieved
- 2 - 3 tbsp Kirsch (see Tips)
- 300 g fresh cherries, pitted and cut into halves (see Tips)
- icing sugar, for dusting
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1334.7 kJ / 317.8 kcal
- Protein
- 5.5 g
- Sacharidy
- 34.6 g
- Tuk
- 17.6 g
- Nasycený tuk
- 10.6 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 66.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hazelnut torte
3h 15min
Fraisier sponge
30 Std.
Chocolate fondants
30min
Piernik (Polish honey cake)
2h 50min
Triple chocolate layer cake
5 Std. 20 Min
Pimm's sabayon with strawberries
20min
Gluten free fresh fruit and cream cheese tarts
3h 50min
Raspberry chiffon cake
5 Std. 15 Min
Black forest pavlova stack
5h 30min
Mini strawberry mousse flower tarts
4h 45min
Salmon en croute
50min
Portuguese-style custard tarts
40min