
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger peeled
- 2 stalks lemongrass trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops in half shells
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 389.3 kcal / 1635.1 kJ
- Protein
- 19.7 g
- Tuk
- 24.3 g
- Sacharidy
- 22.2 g
- Vláknina
- 4.1 g
- Nasycený tuk
- 14.2 g
- Sodík
- 1529.7 mg
Alternativní recepty
Sous-vide duck breast with green chilli (Chef Degan)
2hod. 40min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24hod. 30min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2hod. 20min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Hearty seafood chowder
45min
Fish stock
35min
Seafood bisque
1hod. 10min
Hearty seafood chowder
1hod.
Roasted fennel dip
35min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2hod. 25min
Scallops with pea purée
25min