![Ptysie Ptysie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85528036-2D4F-487C-B4D3-B6458D28CD25/Derivates/379A2A1C-E009-417B-8E83-4FD812C7A5D1.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto ptysiowe
- 150 g wody
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 10 g cukru
- 1 szczypta soli
- 120 g mąki pszennej
- 3 jajka (rozmiar M, 53-63 g każde)
Sos czekoladowy
- 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 g mleka
- lody waniliowe, wykonane w TM lub gotowe, do podania
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 735.4 kJ / 175.8 kcal
- Protein
- 3.2 g
- Sacharidy
- 12.6 g
- Tuk
- 12.5 g
- Nasycený tuk
- 7.3 g
- Vláknina
- 1.7 g
- Sodík
- 29.2 mg
Alternativní recepty
Ganasz czekoladowy
20p
Zabajone
15 min
Crème pâtissière
2 Std. 35 Min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 Std.
Ganache czekoladowy
3h 20min
Pączki
1 Std. 20 Min
Drożdżówki z serem
1h
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Ciasto kruche słodkie
2h
Ciasto ptysiowe
2h
Masa maślana
5 min
Biszkopt
1 Std. 50 Min