Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 20 gramů čerstvého droždí
- 50 gramů másla
- 50 gramů krystalového cukru
-
1
balíček vanilkového cukru, (10g)
nebo 1 čajová lžička domácího vanilkového cukru - 130 gramů mléka
- 1 vejce
- 350 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
-
400
gramů borůvek, čerstvých
nebo 400 gramů borůvkového kompotu bez šťávy
Drobenka
- 50 gramů másla
- 100 gramů polohrubé mouky
- 60 gramů krystalového cukru
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 320 kJ / 76 kcal
- Protein
- 1.5 g
- Sacharidy
- 11.9 g
- Tuk
- 2.5 g
- Vláknina
- 1 g
Alternativní recepty
Švestkový koláč
1h 40 min
Ořechová bábovka
1h 10min
Tvarohové koláčky (kynuté)
1h
Povidlové buchty
2小时 10 分钟
Vánočka
1h 30 min
Kynutý švestkový koláč na plech
1h 25min
Ovocné knedlíky na páře
1h 40 min
Mřížkový jablečný koláč
1h 25min
Bublanina s meruňkami
1h
Moravské koláče
3小时
Borůvkové knedlíky
1h 40 min
Houskové knedlíky
50min