Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 20 gramů čerstvého droždí
- 50 gramů másla
- 50 gramů krystalového cukru
-
1
balíček vanilkového cukru, (10g)
nebo 1 čajová lžička domácího vanilkového cukru - 130 gramů mléka
- 1 vejce
- 350 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
-
400
gramů borůvek, čerstvých
nebo 400 gramů borůvkového kompotu bez šťávy
Drobenka
- 50 gramů másla
- 100 gramů polohrubé mouky
- 60 gramů krystalového cukru
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 320 kJ / 76 kcal
- Protein
- 1.5 g
- Sacharidy
- 11.9 g
- Tuk
- 2.5 g
- Vláknina
- 1 g
Alternativní recepty
Houskové knedlíky
50 Min
Jahodový moučník se zakysanou smetanou
1h 20min
Vánočka
1 Std. 30 Min
Tvarohové knedlíky s jahodami
50 Min
Kynutý švestkový koláč na plech
1h 25min
Borůvkové knedlíky
1 Std. 40 Min
Švestkový koláč
1 Std. 40 Min
Ovocné knedlíky na páře
1 Std. 40 Min
Mazanec
2 Std. 15 Min
Bublanina s meruňkami
1 Std.
Moravské koláče
3 Std.
Povidlové buchty
2h 10min