Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 gramů vody
- 200 gramů čerstvých hříbků, pokrájených na kostičky
- 30 gramů slunečnicového oleje
- 10 gramů másla
- 30 gramů hladké mouky
- 200 gramů brambor, na kostičky
- 1 čajová lžička kmínu, celého
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 5 gramů kopru, čerstvého
- 200 gramů zakysané smetany
- 2 vejce, rozšlehaná
- 1 ½ polévkové lžíce octa, plus navíc dle chuti
- 1 polévková lžíce cukru, plus navíc dle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1242 kJ / 297 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 2 g
Alternativní recepty
Česneková polévka
20 min
Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony
1h
Fazolová polévka s klobásou
35 Min
Valašská kyselica
45min
Koprová omáčka
20 min
Frankfurtská polévka
30min
Zelňačka
25 min
Bramboračka se sušenými houbami
30min
Čočková polévka
1h 35 min
Žampiónová krémová polévka
20 min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45min
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30min