
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 gramů vody
- 200 gramů čerstvých hříbků pokrájených na kostičky
- 30 gramů slunečnicového oleje
- 10 gramů másla
- 30 gramů hladké mouky
- 200 gramů brambor na kostičky
- 1 čajová lžička kmínu, celého
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 5 gramů kopru, čerstvého
- 200 gramů zakysané smetany
- 2 vejce rozšlehaná
- 1 ½ polévkové lžíce octa plus navíc dle chuti
- 1 polévková lžíce cukru plus navíc dle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 297 kcal / 1242 kJ
- Protein
- 8 g
- Tuk
- 20 g
- Sacharidy
- 22 g
- Vláknina
- 2 g
Alternativní recepty
Krémová polévka s medvědím česnekem
30 min
Žampiónová krémová polévka
20 min
Rajská omáčka
30 min
Křenová polévka s bramborami
30 min
Valašská kyselica
45 min
Štědrovečerní rybí polévka
50 min
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30 min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45 min
Koprová omáčka
20 min
Čočková polévka
1 godz. 35 min
Bramboračka se sušenými houbami
30 min
Zelňačka
25 min