Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 gramů vody
- 200 gramů čerstvých hříbků, pokrájených na kostičky
- 30 gramů slunečnicového oleje
- 10 gramů másla
- 30 gramů hladké mouky
- 200 gramů brambor, na kostičky
- 1 čajová lžička kmínu, celého
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 5 gramů kopru, čerstvého
- 200 gramů zakysané smetany
- 2 vejce, rozšlehaná
- 1 ½ polévkové lžíce octa, plus navíc dle chuti
- 1 polévková lžíce cukru, plus navíc dle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1242 kJ / 297 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 2 g
Alternativní recepty
Žampiónová krémová polévka
20 Min
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30 Min
Koprová omáčka
20 Min
Žampiónová krémová polévka
20 Min
Frankfurtská polévka
30 Min
Cibulová polévka
1 Std. 10 Min
Čočková polévka
1 godz. 35 min
Lišková polévka
1 Std. 40 Min
Houbovo-smetanová omáčka
30 Min
Zelňačka
25 Min
Bramboračka se sušenými houbami
30 Min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45 Min