Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 gramů pšenice, celých zrn
- 400 gramů vody
-
30
gramů čerstvého droždí
nebo 3 čajové lžičky instantního droždí (12 gramů) - 120 gramů podmáslí
- 150 gramů hrubé mouky, plus extra for dusting
- 2 čajové lžičky soli
- 1 polévková lžíce balzamikového octa
- 1 čajová lžička pečicího sladu (volitelně)
- hrubá mouka, pro pomoučnění
- Nutriční hodnoty
- na 1 krajíc / plátek
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 14 g
- Tuk
- 0 g
- Vláknina
- 2.5 g
Alternativní recepty
Francouzský chléb s vlašskými ořechy
2h 10min
Rýnský tmavý chléb
1h 30min
Gulášové koření
5min
Chléb expres
45min
Chléb nebo bochánky s rajčaty a bazalkou
1h 45min
Celozrnný chléb z páry
2 Std.
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4h
Turecký flatbread
2h 10min
Žitný vícezrnný chléb
1h 15min
Žitný chléb
3h 50min
Bagety s vlašskými ořechy
1h 45min
Chléb
1h 40min