Dýňová polévka, ryba se zeleninou a rýží a jablkovo-hruškový crumble

Dýňová polévka, ryba se zeleninou a rýží a jablkovo-hruškový crumble

4.4 11 hodnocení
Příprava 35min.
Celkový 1hod.
2 porce

Suroviny

  • 100 gramů bílé dlouhozrnné rýže
  • 400 gramů vody plus extra na zalití rýže
  • 2 kusy bílého rybího filé bez kůže, 150-180 gramů každý (např. hejk, mořský jazyk, okoun)
  • 1 špetka pepře, černého, mletého plus extra dle chuti
  • 1 polévková lžíce medu
  • 6 cherry rajčátek napůl
  • 120 gramů jablek (jakékoliv odrůdy) (1 jablko), na kousky (1,5 cm), bez jádřince
  • 120 gramů hrušek (1 hruška), na kousky (1,5 cm), bez jádřince
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • 1 čajová lžička soli, jemné
  • 130 gramů mrkve na proužky (1 cm x 5 cm)
  • 4 stonky zeleného chřestu rozkrojené podélně napůl, jsou-li širší než 1 cm
    150 gramů růžiček brokolice
  • 40 gramů hladká mouka
  • 20 gramů hnědého cukru
  • 20 gramů másla
  • 150 gramů cibule na kousky (4 cm)
  • 1 stroužek česneku
  • 250 - 300 gramů máslové dýně oloupané, na kousky (3 cm)
  • 20 gramů extra panenského olivového oleje
  • 80 gramů zralých rajčat na kousky
  • pažitka, čerstvá nasekaná, na ozdobení

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 porce

Protein 43 g
Kalorie 3480 kJ / 832 kcal
Tuk 22 g
Vláknina 13.2 g
Sacharidy 105 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...