Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 200 g mleka
- 60 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 120 g cukru
- 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 4 żółtka
- 600 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki aromatu waniliowego
Masa makowa
- 200 g orzechów, mieszanych (laskowych, włoskich i migdałów)
- 500 g maku
- 350 g mleka
- 100 g rodzynek
- 150 g cukru
- 150 g miodu
- ½ łyżeczki aromatu migdałowego
- 4 białka
- 1 szczypta soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 12445.1 kJ / 2974.4 kcal
- Protein
- 84.1 g
- Sacharidy
- 392 g
- Tuk
- 131.7 g
- Nasycený tuk
- 26.5 g
- Vláknina
- 50.6 g
- Sodík
- 656.6 mg
Alternativní recepty
Pierogi z kapustą i grzybami
2u. 40min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4h
Królewiec
9 godz. 45 min
Faworki na żółtkach z piwem
2h 30 min
Drożdżówki z makiem
2u. 40min
Faworki - róże
1h 10min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2h 15min
Pączki
1h 20 min
Sernik krakowski
4 Std. 55 Min
Babka marmurkowa
2h 10min
Sernik królewski
4 Std. 35 Min
Karpatka
5h