Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 70 g cukru
- 50 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 200 g mleka
- 4 żółtka
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa porcja do oprószenia blatu
- 1 szczypta soli
- 2 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%
- olej do smażenia, o neutralnym smaku
- dżem, do nadzienia
- cukier puder, do posypania
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 982 kJ / 235 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 30 g
- Tuk
- 10 g
- Nasycený tuk
- 3.3 g
- Vláknina
- 0.9 g
- Sodík
- 52.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pierogi z kapustą i grzybami
2 Std. 40 Min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2h 15 min.
Makowiec świąteczny
2h 10min
Faworki na żółtkach z piwem
2h 30min
Drożdżówki z makiem
2 Std. 40 Min
Faworki - róże
1 Std. 10 Min
Oponki serowe
45min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2h 15 min.
Ciasto Metrowiec
7h
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Makaron jajeczny
1h
Karpatka
5h