![Kluski śląskie Kluski śląskie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/339088B9-9C0E-4A03-8BEA-B0289CCF3D8F/Derivates/4DEBDEDC-7DF7-4949-97B0-A4C1AD9391AB.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 160 g skrobi ziemniaczanej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
- woda, osolona, do gotowania klusek
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1112.2 kJ / 265.8 kcal
- Protein
- 4.1 g
- Sacharidy
- 58.5 g
- Tuk
- 1.3 g
- Nasycený tuk
- 0.4 g
- Vláknina
- 3.1 g
- Sodík
- 318.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krokiety z grzybami i kapustą
2 Std. 10 Min
Pyzy z mięsem
1 Std. 20 Min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 Std. 15 Min
Pierogi z mięsem
1u.
Kopytka
40 Min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 Std. 40 Min
Placki po węgiersku z gulaszem
1 Std. 45 Min
Placki ziemniaczane
45 Min
Czorne kluski
3h 30min
Pierogi ruskie
1 Std. 30 Min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 Std.