Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 - 4 ogórki gruntowe
- sól, ilość do oprószenia ogórków
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
-
180 - 200
g filetów z makreli, w oleju, odsączonych, bez skóry, podzielonych na kawałki
nebo 180 - 200 g makreli, wędzonej, bez skóry i ości, podzielonej na kawałki - 50 g śmietany, 12% tłuszczu
- ½ - 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 112 kJ / 26.8 kcal
- Protein
- 2.2 g
- Sacharidy
- 0.4 g
- Tuk
- 1.9 g
- Nasycený tuk
- 0.6 g
- Vláknina
- 0.1 g
- Sodík
- 138.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min
Koszyczki z prosciutto
40 Min
Kolorowe kulki z kurczaka
1h 15min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 Min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10min
Sałatka z serem
5min
Babka mięsna
1h 30min
Sałatka curry
25min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5h 35 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 Std. 30 Min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1u. 5min
Scones z camembertem
45min