
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 gramů směsi sušených hub
- 1000 gramů vody, plus horká voda extra, pro namáčení hub
- 170 - 200 gramů cibule, napůl
-
20
gramů oleje
nebo 20 gramů olivového oleje - 1 špetka pepře černého, mletého
-
2
polévkové lžíce dochucovací pasty, domácí
nebo 2 kostky bujónu - ½ čajové lžičky soli
- 50 gramů těstovin do polévky, nudlí
- petrželová nať, nakrájená
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 6 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 214 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dršťková polévka
1hod.
Extra výživná vegetariánská polévka
30min
Jarní polévka s bylinkovými kostkami
40min
Rajčatová polévka s krutony a špenátová omeleta se zeleninou
1hod. 5min
Soljanka z DDR
1hod. 30min
Bliny s rajčatovo-avokádovou salsou a křenovou omáčkou
45min
Fazolová polévka s klobásou
35min
Zeleninová polévka s těstovinami
50min
Polévka z mladých kopřiv
25min
Hovězí svíčková ve slaninovém kabátku
50min
Špagety s rajčatovou omáčkou a očními bulvami
1hod. 25min
Polévka z mladého česneku s uzeným lososovitým pstruhem a hráškem
Žádné hodnocení
1hod.