Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 gramů čerstvé petržele, pouze listy
- 1 stroužek česneku
- 50 gramů extra panenského olivového oleje
-
100
gramů čerstvých hřibů, nakrájených na plátky
nebo 30 gramů hříbků, sušených, namočených do teplé vody (20 min.) a vymačkaných - 100 gramů žampiónů, na plátky
- 1 ¼ čajové lžičky soli
- 1200 gramů vody
- 300 gramů těstovin, typu tagliatelle
- 1 - 2 špetky pepře černého, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1659.3 kJ / 396.2 kcal
- Protein
- 11.3 g
- Sacharidy
- 53.7 g
- Tuk
- 13.4 g
- Vláknina
- 6 g
Alternativní recepty
Těstoviny penne s houbami
35 Min
Cibulový koláč tarte flambée (TM6)
1h
Špenátový salát s mandlemi a kuřetem
20 min
Kapr ve vinné páře
45 Min
Plněná zelenina
1h 20 min
Fusilli s kuřecími kousky, houbovou omáčkou a fazolkami
45 Min
Zapečené brambory se žampióny a sýrem camembert
1h
Anglické kedgeree
45 Min
Houbová smaženice
20 min
Kuře se smetanovo-zeleninovou omáčkou
50 Min
Zámecké rizoto
35 Min
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30 Min