Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1600 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g masła, plus 2 łyżki
- 20 g oliwy z oliwek
- 640 g ryżu do risotto (np. Carnaroli, Arborio), o 14-15 min czasie gotowania
- 120 g białego wina, wytrawnego
- 1 - 2 łyżeczki soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 63 g
- Tuk
- 15 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 1006 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Risotto z kurkami
35min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Risotto szparagowe
20 Min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min
Risotto po mediolańsku
30min
Risotto z parmezanem
30min
Risotto z borowikami
35min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Risotto z krewetkami
45min