Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 gramů šalotky, napůl
- 1 stroužek česneku
- 3 snítky máty, čerstvé, pouze lístky
- 300 gramů hrášku, zeleného, mraženého, rozmraženého
- 500 gramů vody
- 100 gramů vína bílého, suchého
- 200 gramů mléka
- 30 gramů hladké mouky
-
2
zeleninové bujóny (pro 0,5 l vody), rozdrobené
nebo 2 vrchovaté čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty, domácí - ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
- olej, na smažení
- 100 gramů šunky Serrano, nakrájené na plátky
- 100 gramů smetany (viz Tip)
- 6 čajových lžiček zakysané smetany
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1143 kJ / 273 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 14 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 3.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Žampiónová krémová polévka
20 min
Hráškový krém s bazalkou
20 min
Krémová hrášková polévka
40min
Špenátová polévka se smetanou
40min
Chřestový krém se sýrovými chipsy
50min
Hrášková polévka s mátou
30min
Chřestová polévka se slaninovými chipsy
25 min
Hrášková polévka s crème fraiche a křupavou šunkou
1h
Krémová květáková polévka
30min
Pórkový krém
40min
Květáková polévka s krutony
30min
Dýňová polévka
45min