
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 gramů loupaných mandlí
- 40 - 50 gramů sušených brusinek dle chuti
- 130 gramů cibule napůl
- 4 stroužky česneku
- 150 gramů másla
-
500
gramů kachních jater
nebo 500 gramů kuřecích jater - 1 čajová lžička čerstvého tymiánu
- 1 čajová lžička čerstvého rozmarýnu
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, čerstvě umletého
- 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 3 čajové lžičky brusinkového džemu
- ½ čajové lžičky soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 476 kcal / 1995 kJ
- Protein
- 21.83 g
- Tuk
- 39.38 g
- Sacharidy
- 10.83 g
- Vláknina
- 1.32 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Taveňák z tvarůžků
35min
Mangové čatní
1hod.
Tuňákový dip s vlašskými ořechy
15min
Liptovská pomazánka
5min
Játrová paštika s nakládanou hruškou
11hod. 30min
Paštika z uzeného lososa a kopru
10min
Obatzda – bavorská sýrová pomazánka
5min
Pomazánka s tvarůžky a chilli papričkou
10min
Guacamole s kaviárem
10min
Drůbeží játrová paštika
6hod. 40min
Karamelizované cibulové čatní
24hod.
Paštika z kuřecích jater s oříšky
24hod. 20min