Zařízení & příslušenství
Jogurtovo-limetkový mousse s jahodovou omáčkou (coulis)
Příprava 15min.
Celkový 2hod. 15min.
6 porcí
Suroviny
Jogurtovo-limetkový mousse
-
3 plátky želatiny
-
voda na namáčení
-
70 gramů cukru
-
200 gramů smetany, 48 % tuku
-
30 gramů limetkové šťávy
-
1 čajová lžička vanilkové pasty1 vanilkový lusk pouze semínka (viz Tip)
-
200 gramů jogurtu, 1,5 % tuku
-
60 gramů zakysané smetany60 gramů crème fraîche
Jahodová omáčka (coulis)
-
150 gramů jahod
-
20 gramů limetkové šťávy
-
1 snítka bazalky, čerstvé pouze listy
-
1 limetka (volitelně) tenké plátky, pro ozdobu
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porce
Sodík
35 mg
Protein
4 g
Kalorie
1186 kJ /
283 kcal
Tuk
22 g
Nasycený tuk
14 g
Sacharidy
18 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Velikonoční menu II.
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Trifle se sektem a omáčkou z jahod a malin
3hod. 40min.
Créme brulée
1hod. 50min.
Vláčné čokoládové bábovičky
50min.
Malinovo-tvarohové dortíky ve skle
1hod.
Vrstvený dezert s rebarborou a jahodami
30min.
Ricottové obláčky v malinové omáčce
55min.
Hovězí steaky přelité smetanovou omáčkou se zeleným pepřem
35min.
Sladká pěna z ricotty
1hod. 5min.
Smoothie bowl s avokádem a granátovým jablkem
20min.
Čokoládová panna cotta
4hod. 5min.
Mini cheesecaky ve skleničce
4hod.
Panna cotta
6hod. 15min.