Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa
- 250 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 130 g manteiga
- 70 g água
- 1 ovo
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de açúcar
Recheio
- 500 g leite
- 2 ovos
- 50 g açúcar
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 10 g amido de milho
-
1000
g morangos pequenos
nebo 1000 g fruta fresca variada cortada em pedaços pequenos - Geleia de alperce q.b. p/ pincelar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2015 kJ / 481.6 kcal
- Protein
- 11.2 g
- Sacharidy
- 58.5 g
- Tuk
- 23.4 g
- Nasycený tuk
- 13.5 g
- Vláknina
- 4.6 g
- Sodík
- 96.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tarteletes de citrinos
2 Std.
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20 min
Creme de pasteleiro
15 min
Doce branco e doce amarelo da romaria
1 Std.
Tarte de morangos
2 Std.
Tarte de primavera com morango
2h 20 min
Madalenas com creme de avelã
30 min
Torta de chocolate
1 Std.
Floresta negra
1 Std.
Macarons de chocolate
2 Std.
Brioche com creme de chocolate e avelã
2 Std.
Tarte fresca de limão
2 Std.