Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Beef Wellington
- 795 g beef tenderloin (2 pieces, 397.5 g ea.)
- 100 g extra virgin olive oil
- 60 g Dijon mustard
- 2 garlic cloves, peeled
- 45 g shallot, in pieces
- 395 g brown mushrooms, fresh
- 200 g button mushrooms, fresh
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp black pepper, ground, to taste
- 5 sprigs thyme, fresh, leaves only
- 8 slices prosciutto (approx. 100 g)
- 85 g pâté, softened (volitelně)
- 2 sheets puff pastry
- 2 egg yolks, slightly beaten
- 1 tsp fleur de sel
Sauce
- 30 g olive oil
- 30 g butter, unsalted
- 200 g beef tenderloin, filet mignon, in pieces (4 cm)
- 12 black peppercorns
- 1 bay leaf, dried
- 3 sprigs thyme, fresh, leaves only, plus extra to garnish
- 755 g red wine, e.g. merlot or cabernet (1 bottle)
- 2 tsp red wine vinegar
-
500
g beef broth
nebo 500 g water - ½ tsp salt
- 2 tbsp cornstarch
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3012 kJ / 720 kcal
- Protein
- 37 g
- Sacharidy
- 17 g
- Tuk
- 49 g
- Nasycený tuk
- 15 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 1510 mg
Alternativní recepty
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 godz. 20 min
Emmental Gougères
50 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Quick cheese soufflés
45 min
Turmeric Chicken Soup
Brak ocen
Orange-brined turkey (MEATER+®)
29u. 45min
Crème pâtissière
15 Min
Crème Pâtissière
15 Min
Crème Pâtissière
15 Min
Spaetzle
35 min
Steak tartare
30 min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 godz. 10 min