Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Beef Wellington
- 795 g beef tenderloin (2 pieces, 397.5 g ea.)
- 100 g extra virgin olive oil
- 60 g Dijon mustard
- 2 garlic cloves, peeled
- 45 g shallot, in pieces
- 395 g brown mushrooms, fresh
- 200 g button mushrooms, fresh
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp black pepper, ground, to taste
- 5 sprigs thyme, fresh, leaves only
- 8 slices prosciutto (approx. 100 g)
- 85 g pâté, softened (volitelně)
- 2 sheets puff pastry
- 2 egg yolks, slightly beaten
- 1 tsp fleur de sel
Sauce
- 30 g olive oil
- 30 g butter, unsalted
- 200 g beef tenderloin, filet mignon, in pieces (4 cm)
- 12 black peppercorns
- 1 bay leaf, dried
- 3 sprigs thyme, fresh, leaves only, plus extra to garnish
- 755 g red wine, e.g. merlot or cabernet (1 bottle)
- 2 tsp red wine vinegar
-
500
g beef broth
nebo 500 g water - ½ tsp salt
- 2 tbsp cornstarch
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3012 kJ / 720 kcal
- Protein
- 37 g
- Sacharidy
- 17 g
- Tuk
- 49 g
- Nasycený tuk
- 15 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 1510 mg
Alternativní recepty
Brioche
8 Std.
Green bean bundles, potatoes and thyme butter
50min
Scotch eggs
50min
Beef Wellington (Ben)
10小时 10 分钟
Caramel sauce
1h 30min
Fresh pasta dough
1h
Porchetta with Orange, Fennel, Chilli and Sage - Porchetta agrumata con finocchio, peperoncino e salvia
10 Std. 55 Min
Steak tartare
30min
Bordelaise Sauce
55min
Chorizo Garlic Butter
3 godz. 5 min
Pulled Pork Burgers
4h 50min
Pulled Pork Buns
6 Std. 20 Min