Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl
- 30 g Zucker
- 65 g Wasser, kalt
- 1 Prise Salz
Belag
- 70 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Saft ausgepresst und Schale dünn abgeschält
- 500 g Schmand
- 1 Ei
- 20 g Speisestärke
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Dose Aprikosen, halbiert, (Abtropfgew. 450 g), abgetropft, Saft aufgefangen
- 70 g Aprikosenkonfitüre
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 39 g
- Tuk
- 18 g
- Vláknina
- 1.1 g
Alternativní recepty
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30min
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Apfel-Wein-Tarte
3h
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15min
Birnen-Schmand-Torte
2h
Apfel-Schmand-Torte
2h
Himbeer-Quark-Streusel
7h 20 min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1h
Käsekuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min