
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 bifes de lombo de vaca (200 g cada, 3 cm de espessura aprox.)
- ½ c. chá de sal mais q.b. p/ temperar
- 30 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 40 g chalota
- 70 g manteiga cortada em pedaços, mais 1 c. de sopa p/ selar
- 80 g vinho Marsala
- 200 g água
- ¼ cubo de caldo de carne
- 600 g batata-doce cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
- 100 g natas, min. 30% de gordura
- 1 c. chá de pimenta verde em conserva escorrida
- 1 - 2 c. sopa de molho de soja
- ½ c. chá de gengibre em pó
- ½ c. chá de alho em pó
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 660 kcal / 2770 kJ
- Protein
- 46 g
- Tuk
- 31 g
- Sacharidy
- 39 g
- Vláknina
- 4.9 g
- Nasycený tuk
- 18 g
- Sodík
- 891 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ceviche no ananás
6hod. 15min
Arroz basmati
35min
Arroz agulha
35min
Salmão com funcho e salada de maçã
1hod. 20min
Bife com manteiga de ervas
2hod. 15min
Peito de pato com molho de laranja
2hod. 20min
Mousse de chocolate negro
3hod.
Lombinho de porco com molho de mostarda em sous-vide e cuscuz de ervilhas
1hod. 40min
Bolacha com morangos e chantilly
45min
Bolo de lentilhas com puré de batata-doce, aipo e brócolos
1hod.
Atum braseado com puré de cenoura e legumes ao vapor
50min
Empadão de atum e molho arrabiata com puré de batata-doce
1hod. 35min