Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Recheio
- 500 g leite
- 100 g açúcar
- 40 g farinha
- 10 g amido de milho
- 100 g gema de ovo (5 gemas aprox.)
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 1000 g água
- 1 c. sopa de vinagre
Massa folhada
- 200 g manteiga cortada em pedaços (1-2 cm aprox.), previamente congelada
- 200 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 90 g água fria (levada ao congelador cerca de 10 minutos antes de ser usada)
- 2 pitadas de sal
Montagem
- 50 g açúcar em pó p/ finalizar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1618.1 kJ / 386.7 kcal
- Protein
- 6.8 g
- Sacharidy
- 36.4 g
- Tuk
- 24.2 g
- Nasycený tuk
- 14.4 g
- Vláknina
- 0.5 g
- Sodík
- 45.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Doce de amêndoa e ovos-moles
1 godz. 20 min
Tarte de amêndoa
1 Std. 40 Min
Profiteroles
1 Std. 30 Min
Mil-folhas de café
35min
Mini éclairs de framboesa
3 Std.
Éclaires com creme de caramelo e cobertura de café
2 Std.
Bolo-rei escangalhado
6 Std.
Creme pasteleiro
15min
Ovos-moles de 8 gemas
45min
Pão de ló de Margaride
1h 15min
Pavlova de framboesa
5 Std. 30 Min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45min