Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Hefeteig
- 200 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- 375 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
Füllung
- 750 g Milch
- 4 Eier
- 75 g Zucker
- 50 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 150 g Butter, weich, in Stücken
Belag und Fertigstellung
- 150 g Butter, in Stücken
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Honig
- 60 g Sahne
- 200 g Mandeln, gehobelt
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1283 kJ / 307 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 28 g
- Tuk
- 19 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 40 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Geröstete Kokos-Makronen
1h
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Gebrannte Mandeln
1h
Schwarzwälder Kirschtorte
4h
Ostertorte
7h
Pfirsich-Nuss-Donauwellen
2h 30 min
Donauwellen
2 godz. 40 min
Bienenstich
3 Std.
Klassischer Käsekuchen
4h
Bunter Retro-Obstboden
10 Std.
Klassischer Marmorkuchen
1u. 50min