Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g espargos verdes s/ a parte lenhosa
- 60 g cebola
- 1 dente de alho
- 40 g manteiga cortada em pedaços
- 150 g batata cortada em pedaços (3 cm aprox.)
- 100 g espinafres descongelados, bem espremidos
- 425 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
nebo 1 cubo de caldo de legumes esfarelado - 2 pitadas de noz-moscada
- 10 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 1 c. chá de pimenta preta
- 1 c. chá de sal
- 150 g natas, min. 30% de gordura
- Folhas de salsa q.b. p/ guarnecer
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 767 kJ / 183 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 8.5 g
- Tuk
- 14 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 2.9 g
- Sodík
- 705 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sopa cremosa de ervilhas
40min
Sopa de cogumelos e couve roxa
1h
Sopa de cebola gratinada
35min
Mostarda de estragão
Žádné hodnocení
Creme de espargos verdes com manteiga de pinhão picante
Žádné hodnocení
Halloumi BIY com bacon ou curgete
9h
Sopa de cebola
1sa 10 dk
Sopa de espargos com presunto serrano
35min
Sopa de couve-flor e bacalhau com bacon
30min
Creme de espargos com rolinhos crocantes
1h 5min
Sopa de curgete com cebolinho
40min
Sopa 3 C's
45h