Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g espargos verdes s/ a parte lenhosa
- 60 g cebola
- 1 dente de alho
- 40 g manteiga cortada em pedaços
- 150 g batata cortada em pedaços (3 cm aprox.)
- 100 g espinafres descongelados, bem espremidos
- 425 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
nebo 1 cubo de caldo de legumes esfarelado - 2 pitadas de noz-moscada
- 10 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 1 c. chá de pimenta preta
- 1 c. chá de sal
- 150 g natas, min. 30% de gordura
- Folhas de salsa q.b. p/ guarnecer
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 767 kJ / 183 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 8.5 g
- Tuk
- 14 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 2.9 g
- Sodík
- 705 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sopa de alho-francês
40 Min
Sopa de brócolos com croutons
1 Std.
Sopa de espargos com presunto serrano
35min
Creme de espargos verdes com manteiga de pinhão picante
Keine Bewertungen
Sopa de tomate com quenelles de manjericão e tomate seco
1 Std. 30 Min
Sopa de beterraba
40 Min
Creme de cenoura e tangerina com gengibre e cardamomo da Catarina Sanches
45 Min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Creme de espargos com parmesão
30 min
Creme de espargos com rolinhos crocantes
1h 5min
Sopa de nabo e alho-francês
1 Std.
Sopa de nabo e espinafres
45 Min