Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g queijo parmesão, cortado em pedaços
- 150 g queijo Gruyère, cortado em pedaços
- 1200 g água
- 500 g batatas, cortadas em rodelas de 2cm
- 2 folhas de louro seco
- 2 ½ c. chá de sal marinho
- 1000 g bacalhau demolhado, sem pele e sem espinhas, cortado em pedaços de aprox. 5 cm
- 1 abobrinha italiana média, cortada em rodelas de 0,5 cm
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite de oliva extra virgem
- 40 g manteiga sem sal
- 40 g farinha de trigo
- 2 pitadas de pimenta do reino em pó
- 2 pitadas de noz moscada em pó
- 250 g leite
- Nutriční hodnoty
- na 1 porção
- Kalorie
- 1193 kJ / 286 kcal
- Protein
- 22 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 15 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 394 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pão enrolado com calabresa e erva doce
2 Std. 15 Min
Salpicão de frango com maçã
3h 10min
Salada de lentilha com romã
2h 30min
Bobó de camarão
1 Std. 20 Min
Escondidinho de carne seca
1h 55min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45 min
Kibe assado
1 Std. 20 Min
Mini quiche de palmito e manjericão
1h 25 min
Sopa de frango e milho verde e Terrinas de brócolis
1h 25 min
Torta de limão com merengue
2h 30min
Molho de laranja e curry
10 Min
Cobertura de chocolate (Ganache)
20 Min