
Kompatibilní verze
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™) Metric
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Carrot and Ginger Sauce
- 2 ½ cm ginger, fresh in pieces
- 1 stalk lemon grass, fresh in pieces (2.5 cm)
- 1 serrano pepper deseeded, in pieces
- 1 shallot quartered
- 1 garlic clove
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 lemon thin peel only, no white pith
- 10 fresh cilantro leaves
- 10 fresh mint leaves
- 225 g carrot juice
- 115 g coconut milk, canned
- 60 g white wine
- ½ tsp lime juice
- ½ tsp kosher salt Diamond Crystal®
Seared Scallops
-
12
Atlantic deep-sea scallops, fresh, designation U10
nebo 12 scallops large or jumbo, previously frozen - kosher salt Diamond Crystal®, to taste
-
1
tbsp oil e.g. grapeseed, vegetable or canola, as needed
nebo 1 tbsp butter, unsalted as needed - 2 garlic cloves crushed, skin on
- 2 sprigs thyme, fresh leaves only (volitelně)
- fleur de sel as needed
- 10 fresh cilantro leaves, to garnish
- 1 lime cut into wedges
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 222 kcal / 929 kJ
- Protein
- 7 g
- Tuk
- 17 g
- Sacharidy
- 10 g
- Vláknina
- 1 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Sodík
- 801 mg
Alternativní recepty
Mussels in Turmeric and Ginger Broth
20 menit
Plank Grilled Pesto Salmon with Mushroom Orzotto
1j 50 menit
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice (Metric)
45 menit
Citrus-Glazed Salmon with Roasted Cauliflower Salad
1j
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40 menit
Sweet and Sour Pork Ribs
30 menit
Veal fillet with mirabelle plums
1j 50 menit
Salmon with Aromatics at 50°C
1j 40 menit
Sous-Vide Salmon
1j
Guacamole (TM5/6 Metric)
5 menit
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1j 40 menit
Scallops with pea purée
25 menit