Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 vejce uvařená natvrdo, na čtvrtky
- 150 gramů nakládaných okurek, na kousky
- 20 - 30 gramů nakládaných kaparů, scezených
- 10 gramů čerstvé pažitky, nasekané
- 10 gramů hrubozrnné hořčice
- 1 žloutek
-
60 - 80
gramů olivového oleje
nebo 60 - 80 gramů majonézy -
15
gramů bílého vinného octa
nebo 15 gramů jablečného octa - ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1028.7 kJ / 245.7 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Sacharidy
- 4.3 g
- Tuk
- 24 g
- Vláknina
- 0.7 g
Alternativní recepty
Hornazo
2 godz. 15 min
Holandská omáčka s medvědím česnekem
15 min
Rybí kuličky v křenové omáčce
45 min
Ravioli wonton s kozím sýrem a pestem
40 min
Bílý chřest s jogurtovým přelivem à la holandská omáčka
1 godz.
Polévka ze zeleného chřestu s crème fraîche
30 min
Chřestová polévka s citrónovou trávou a kokosovým mlékem
55min
Věnec Pavlova s malinovým coulis, fíky a granátovým jablkem
6 Std.
Slaný koláč s hovězím na pivu
1h 40min
Sous-vide hrušky se skořicovou omáčkou
2h 5min
Králík po sicilsku
1 godz. 20 min
Chřestová polévka s rukolou a bazalkou
40 min