Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 vejce uvařená natvrdo, na čtvrtky
- 150 gramů nakládaných okurek, na kousky
- 20 - 30 gramů nakládaných kaparů, scezených
- 10 gramů čerstvé pažitky, nasekané
- 10 gramů hrubozrnné hořčice
- 1 žloutek
-
60 - 80
gramů olivového oleje
nebo 60 - 80 gramů majonézy -
15
gramů bílého vinného octa
nebo 15 gramů jablečného octa - ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1028.7 kJ / 245.7 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Sacharidy
- 4.3 g
- Tuk
- 24 g
- Vláknina
- 0.7 g
Alternativní recepty
Okurkový relish
1h 30min
Grilované žampióny plněné pikantní sýrovou směsí
40min
Treska v pivním těstíčku
30min
Sýrová terina s brokolicí a čerstvým špenátem
4h 45min
Vanilková omáčka (crème anglaise)
15min
Waldorfský salát na čekankových listech
30min
Jablečný koláč s Multifunkčním kráječem Thermomix®
1h
Krevetová polévka s chorizem a bramborami
40min
Rybí polévka s kokosovým mlékem a batáty
35min
Kaštanová krémová polévka
1h 10min
Fougasse se sýrem
2h 35min
Polévka Tom Yum
15min