Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 vejce uvařená natvrdo, na čtvrtky
- 150 gramů nakládaných okurek, na kousky
- 20 - 30 gramů nakládaných kaparů, scezených
- 10 gramů čerstvé pažitky, nasekané
- 10 gramů hrubozrnné hořčice
- 1 žloutek
-
60 - 80
gramů olivového oleje
nebo 60 - 80 gramů majonézy -
15
gramů bílého vinného octa
nebo 15 gramů jablečného octa - ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1028.7 kJ / 245.7 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Sacharidy
- 4.3 g
- Tuk
- 24 g
- Vláknina
- 0.7 g
Alternativní recepty
Valašská kyselica
45 min
Bramborová kari polévka
35 Min
Kukuřičná kari polévka s kokosovým mlékem
25 Min
Zelný salát s bylinkami
10 min
Pivní bulky s čedarem
3h 15min
Pivní česnekovo-sýrové fondue
30 Min
Béarnská omáčka
20 min
Zeleninová polévka a vejce v kokotce se špenátem
1 Std.
Pikantní salát s mletým kuřecím masem
30 Min
Lososový tatarák s vejcem a avokádem
45 min
Rillettes z uzeného lososa
10 min
Špičaté papriky na gril plněné masovo-sýrovou směsí
50 Min