Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Marinované maso
- 80 gramů mrkve, na kousky
- 80 gramů cibule, napůl
- 1 stonek řapíkatého celeru (cca 70 gramů), na kousky
- 20 gramů olivového oleje
- 350 gramů červeného vína
- 500 gramů jeleního masa, na kostičky (3 cm)
Ragú
- 20 gramů hořké čokolády (70 % kakaa), na kousky
- 4 šalotky, napůl
- 2 stroužky česneku
- ½ čajové lžičky soli
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 5 jalovcových kuliček
- 5 kuliček černého pepře
- ¼ pomeranče, chemicky neošetřeného, nastrouhaná kůra (volitelně)
- 250 gramů hovězího vývaru
- 35 gramů brusinek, konzervovaných
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1539 kJ / 367 kcal
- Protein
- 29 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 15 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jelení ragú s kořenovou zeleninou a pórkové buchty
2 Std. 30 Min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45min
Gravlax z lososa s pohankovými bliny
48h
Marinované hovězí na červeném víně s polentou
12 Std. 30 Min
Slávky alla Medoc
50min
Farfalle s chřestem, pancettou a šafránem
35min
Rybí šňůrky s teplou vinaigrette
50min
Ragú z kapra, paprik a rajčat
30min
Thajský nudlový salát s hovězím masem
25 Min
Bramborovo-zvěřinový guláš
1 Std. 25 Min
Guláš se středozemní zeleninou
1 Std. 30 Min
Králík po sicilsku
1 Std. 20 Min