
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 svazek čerstvé petržele pouze listy
- 200 gramů dýňové dužiny na kousky
- 130 gramů cibule napůl
- 4 vejce
- 350 gramů podmáslí
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky pepře, černého, mletého plus 2 špetky na dip
- 2 špetky muškátového oříšku, mletého
- 250 gramů hladké mouky
- ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
-
30
gramů dýňových semínek
nebo 30 gramů slunečnicových semínek - 200 gramů tučného tvarohu
- 200 gramů zakysané smetany
- ½ čajové lžičky kmínu, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 516 kcal / 2158 kJ
- Protein
- 26 g
- Tuk
- 19 g
- Sacharidy
- 58 g
- Vláknina
- 3.7 g
Alternativní recepty
Koláč s dýní a sušenou šunkou
2hod. 5min
Převrácený koláč se šalotkou a kozím sýrem
1hod. 10min
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1hod.
Dýňové bulky
2hod. 15min
Cuketová omeleta s parmazánem a jarní cibulkou
40min
Dýňové noky s Taleggio omáčkou
1hod. 25min
Špenátový koláč s tvarohem a sýrem
1hod.
Quiche s fetou a červenou řepou
1hod. 50min
Cizrnové kuličky s dýní
25min
Jablečné placičky (bez laktózy)
30min
Zapečené těstoviny s dýní a sýrem
1hod.
Zapečená dýně s čedarem
45min