Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Spód ciasta
- 120 g śliwek suszonych, bez pestek
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g cukru
- 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blachy
- 2 żółtka
- 2 łyżki wody, zimnej (volitelně)
Wierzch ciasta
- 250 g śliwek w czekoladzie, przekrojonych na pół
- 250 - 300 g powideł śliwkowych
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 10 g wody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1461 kJ / 349 kcal
- Protein
- 3.4 g
- Sacharidy
- 47.8 g
- Tuk
- 16.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2hod. 30min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Keks
2hod. 30min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 Std. 40 Min
Pasztet na Wielkanoc
2 Std. 10 Min
Mazurek chałwowy
7h 30min
Mazurek bakaliowy
2 Std. 40 Min
Pascha Wielkanocna
12h 30min
Mazurek różany
1 Std. 40 Min
Bakaliowiec
2 Std. 50 Min
Babka drożdżowa z lukrem
2 Std. 50 Min
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1 Std. 40 Min