Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 6 vajec, středních (53-63 gramů), chlazených
- voda, k dolití do 1 l
- 2 svazky čerstvého kopru, bez stonků
- 250 gramů filetů z lososa, čerstvých, bez kůže, vykostěných, na kousky
- 20 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
-
5
gramů citrónového olivového oleje
nebo 5 gramů olivového oleje - ½ čajové lžičky pepře, černého, celého
- ½ čajové lžičky soli
- 3 avokáda
- ½ čajové lžičky červeného pepře, celého
- 30 gramů směsi různých klíčků
- 6 plátků bílého chleba, toastového, opečeného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1678.3 kJ / 401.2 kcal
- Protein
- 19.2 g
- Sacharidy
- 24.7 g
- Tuk
- 26.3 g
- Nasycený tuk
- 5.2 g
- Vláknina
- 8.2 g
- Sodík
- 435.2 mg
Alternativní recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým krémem
20 min
Polévka Tom Yum
15 min
Marinované krevety
1 Std. 10 Min
Chřestový salát s mangem
35min
Chřest s pošírovaným vejcem a řeřichovým přelivem
35min
Restované krevety
15 min
Caesar salát s chřestem a jahodami
40 Min
Thajská polévka s krevetami
30 min
Thajská polévka s krevetami (Tom Kha Goong)
40 Min
Caesar salát s kuřecím masem
50min
Holandská omáčka
15 min
Losos s pak choi a květákovým wasabi pyré
45 Min