Zařízení & příslušenství
Štědrovečerní rybí polévka
Příprava 35min.
Celkový 50min.
4 porce
Suroviny
-
150 gramů mrkve
-
100 gramů celeru
-
50 gramů petržele, kořenové
-
60 gramů másla
-
2 polévkové lžíce oleje
-
500 gramů kapra, s kůží nebo bez kůže celé porce nebo odřezky porcí kapra a jikry
-
50 gramů cibule
-
3 lístky bobkového listu
-
5 kusů nového koření
-
5 kusů pepře, černého, celého
-
800 gramů vody
-
2 - 3 polévkové lžíce hladké mouky
-
1 bujón (pro 0,5 l)
-
1 špetka černého pepře, mletého
-
½ - 1 čajová lžička soli
-
70 gramů smetany ke šlehání, min. 33 % tuku
-
1 žloutek
-
petržel, čerstvá nasekaná nadrobno
-
2 housky na kostičky, opražené na másle
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
28.1 g
Kalorie
2161 kJ /
516 kcal
Tuk
34 g
Vláknina
3.7 g
Sacharidy
19.6 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Štědrý den
11 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Salát Boleslaw
10min.
Polévka z kopřiv
40min.
Svařené víno s pomerančem, badyánem a skořicí
40min.
Rybí polévka se zeleninou
30min.
Thajská mrkvová polévka s kuřecím masem
55min.
Vánoční Kuba
1hod. 40min.
Bramboračka se sušenými houbami
30min.
Dýňová polévka se smetanou
40min.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45min.
Kulajda
40min.
Cuketová krémová polévka
25min.
Houbovo-smetanová omáčka
30min.