Zařízení & příslušenství
Štědrovečerní rybí polévka
Příprava 35min.
Celkový 50min.
4 porce
Suroviny
-
150 gramů mrkve
-
100 gramů celeru
-
50 gramů petržele, kořenové
-
60 gramů másla
-
2 polévkové lžíce oleje
-
500 gramů kapra, s kůží nebo bez kůže celé porce nebo odřezky porcí kapra a jikry
-
50 gramů cibule
-
3 lístky bobkového listu
-
5 kusů nového koření
-
5 kusů pepře, černého, celého
-
800 gramů vody
-
2 - 3 polévkové lžíce hladké mouky
-
1 bujón (pro 0,5 l)
-
1 špetka černého pepře, mletého
-
½ - 1 čajová lžička soli
-
70 gramů smetany ke šlehání, min. 33 % tuku
-
1 žloutek
-
petržel, čerstvá nasekaná nadrobno
-
2 housky na kostičky, opražené na másle
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
28.1 g
Kalorie
2161 kJ /
516 kcal
Tuk
34 g
Vláknina
3.7 g
Sacharidy
19.6 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Štědrý den
11 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Houbová smaženice
20min.
Rybí polévka se zeleninou
30min.
Vánoční Kuba
1hod. 40min.
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25min.
Dršťková polévka
1hod.
Rybí polévka s kokosovým mlékem a batáty
35min.
Bramboračka se sušenými houbami
30min.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45min.
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
1hod. 10min.
Kulajda
40min.
Houbovo-smetanová omáčka
30min.
Zelňačka
25min.