Štědrovečerní rybí polévka

Štědrovečerní rybí polévka

4.8 96 hodnocení
Příprava 35min.
Celkový 50min.
4 porce

Suroviny

  • 150 gramů mrkve
  • 100 gramů celeru
  • 50 gramů petržele, kořenové
  • 60 gramů másla
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 500 gramů kapra, s kůží nebo bez kůže celé porce nebo odřezky porcí kapra a jikry
  • 50 gramů cibule
  • 3 lístky bobkového listu
  • 5 kusů nového koření
  • 5 kusů pepře, černého, celého
  • 800 gramů vody
  • 2 - 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 bujón (pro 0,5 l)
  • 1 špetka černého pepře, mletého
  • ½ - 1 čajová lžička soli
  • 70 gramů smetany ke šlehání, min. 33 % tuku
  • 1 žloutek
  • petržel, čerstvá nasekaná nadrobno
  • 2 housky na kostičky, opražené na másle

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 porci

Protein 28.1 g
Kalorie 2161 kJ / 516 kcal
Tuk 34 g
Vláknina 3.7 g
Sacharidy 19.6 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...