Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů mrkve
- 100 gramů celeru
- 50 gramů petržele, kořenové
- 60 gramů másla
- 2 polévkové lžíce oleje
- 500 gramů kapra, s kůží nebo bez kůže, celé porce nebo odřezky porcí kapra a jikry
- 50 gramů cibule
- 3 lístky bobkového listu
- 5 kusů nového koření
- 5 kusů pepře, černého, celého
- 800 gramů vody
- 2 - 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 bujón (pro 0,5 l)
- 1 špetka černého pepře, mletého
- ½ - 1 čajová lžička soli
- 70 gramů smetany ke šlehání, min. 33 % tuku
- 1 žloutek
- petržel, čerstvá, nasekaná nadrobno
- 2 housky, na kostičky, opražené na másle
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2161 kJ / 516 kcal
- Protein
- 28.1 g
- Sacharidy
- 19.6 g
- Tuk
- 34 g
- Vláknina
- 3.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramboračka se sušenými houbami
30 Min
Kulajda
40min
Boršč aneb červená polévka
1 Std. 15 Min
Žampiónová krémová polévka
20min
Pomazánka z makrely
20min
Jelení se šípkovou omáčkou
1 Std. 20 Min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45min
Houbové curry
50 Min
Ruský bramborový salát
50 Min
Lososový krém s pažitkovou omeletou a pečenými kaštany - 2017
50 Min
Rybí polévka se zeleninou
30 Min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45min