Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g water
- 30 g chicken stock powder, homemade or store-bought
- 300 g chicken fillets, cut in thin strips
- 20 g dried black fungus, soaked to soften, stems removed, cut in thin strips
- 30 g dried scallops, soaked to soften, smashed to shred
- 4 dried shiitake mushrooms, rinsed, soaked to soften, stems removed, cut in thin strips
-
4
tbsp cornflour (starch)
nebo 4 tbsp water chestnut flour - 80 g glass noodles, soaked to soften, cut in 3 cm strips
- 20 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 2 pinches white pepper powder
- 2 eggs, lightly beaten
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (volitelně)
- 1 - 2 tsp toasted sesame oil
- 1 - 2 tbsp black vinegar
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 539 kJ / 129 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 11 g
- Tuk
- 5 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 1 g
- Sodík
- 127 mg
Alternativní recepty
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 min
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35 min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns)
30 min
Yam Rice
45 min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
Shallot Oil
25 min
Chicken Porridge
1h 10 min
Tomato-egg soup
20min