Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů vody
- 350 gramů brokolice (1 malá brokolice), na růžičky
- 650 gramů mléka
- 60 gramů hladké mouky
-
1
bujón (pro 0,5 l)
nebo 1 čajová lžička dochucovací pasty - 1 čajová lžička soli
- 200 gramů smetany ke šlehání, 33 % tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1328 kJ / 316 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 24 g
- Tuk
- 20 g
- Nasycený tuk
- 11 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 278 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hrášková polévka s crème fraiche a křupavou šunkou
1 Std.
Krémová zeleninová polévka
35 Min
Krémová hrášková polévka
40 Min
Krémová květáková polévka
30 Min
Valašská kyselica
45 Min
Bramborová kari polévka
35 Min
Dýňová polévka se smetanou
40 Min
Pórkový krém
40 Min
Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony
1 Std.
Boršč aneb červená polévka
1h 15min
Citrónová babeta
1h 20min
Mazanec
2 Std. 15 Min