Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 200 g unsalted butter, at room temperature, plus extra to grease
- 150 g white sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 egg
- 1 egg yolk
- 1 pinch sea salt
- 400 g plain flour
- 3 tsp baking powder
Filling
- 700 g quince paste, cut into pieces (see Tips)
- 70 g sweet wine (e.g. Port, Marsala, brandy)
Assembly
- 1 egg white, lightly beaten, to brush
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2863.4 kJ / 684.4 kcal
- Protein
- 6.8 g
- Sacharidy
- 115.6 g
- Tuk
- 21.8 g
- Nasycený tuk
- 13.3 g
- Vláknina
- 1.6 g
- Sodík
- 169.4 mg
Alternativní recepty
Plum and cherry paste
5h 15 min
Quince paste
4 godz. 10 min
Mixed berry jam
50 Min
Strawberry jam
55 Min
Classic zabaglione
15min
Feijoa jelly
27hod. 40min
Blackberry vinegar chocolate truffles
17 Std.
Plum paste
1h
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45 Min
Apricot Jam
40min
Citrus marmalade
2 Std. 20 Min
Honey ice cream
17 Std. 45 Min