![Grilled eggplant dip Grilled eggplant dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/64F3F308-1F89-46D1-99EB-9A8132EFD706/Derivates/e4a07986-c04e-4725-aa5b-0eb9dd053993.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 eggplants (approx. 900 g total), room temperature
- 2 tbsp tahini
- 1 - 2 garlic cloves
- 20 g lemon juice
- sea salt, to taste (optional - see Tips)
- ground black pepper, to taste
- paprika, to serve
- 2 - 3 sprigs fresh parsley, leaves only, roughly chopped, for garnishing
- extra virgin olive oil, for drizzling
- pita bread, toasted, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 374.6 kJ / 89.2 kcal
- Protein
- 3.3 g
- Sacharidy
- 4.3 g
- Tuk
- 5.5 g
- Vláknina
- 5.2 g
Alternativní recepty
Baba ghanoush
1h
Tarator (tahini dip)
5 min
Baba ghanoush
1h
Asparagus risotto
40p
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 Std. 50 Min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1 Std. 10 Min
Lebanese-style hommus
13 Std. 15 Min
Falafel
25h 30min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40p
Traditional hommus
25 godz. 5 min
Quinoa tabouli
12h 40min