Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
1
frango cortado em pedaços (1,5 kg aprox.) (ver dica)
nebo 1500 g coxa de frango c/ pele e c/ osso - 60 g manteiga cortada em pedaços
- 250 g cebola cortada em metades
- 3 dentes de alho
- 20 g manteiga
- 300 g tomate em pedaços
- 1000 g água
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
nebo 1 cubo caldo de carne - 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
-
4
c. sopa de vinho Marsala
nebo 4 c. sopa de vinho do Porto - 170 g bulgur
- 15 g mistura de ervas aromáticas frescas (coentros, endro, estragão, salsa, etc.), só as folhas, picadas p/ guarnecer
- ½ limão cortado em fatias p/ guarnecer
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2762.1 kJ / 660.2 kcal
- Protein
- 42 g
- Sacharidy
- 28.5 g
- Tuk
- 41.5 g
- Nasycený tuk
- 15.5 g
- Vláknina
- 5.5 g
- Sodík
- 406.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Frango com pimentos, cebola e arroz
1h
Lasanha de raviolis com carne picada
1h 40min
Frango picante com cuscuz de cenoura
1h 40min
Katsu Schnitzel com batata assada, salada de couve, molho de wasabi e aneto
50min
Frango jerk jamaicano
1h 15min
Peito de frango gratinado com molho de tomate seco
1h
Boboti (carne picada assada com especiarias)
1h 10min
Frango com sésamo caramelizado
40min
Frango marroquino
30 Min
Frango com molho de pimento e cuscuz de curgete e feta
55 Min
Frango de cebolada à angolana
30 Min
Feijoada à brasileira
6h