Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
1
frango cortado em pedaços (1,5 kg aprox.) (ver dica)
nebo 1500 g coxa de frango c/ pele e c/ osso - 60 g manteiga cortada em pedaços
- 250 g cebola cortada em metades
- 3 dentes de alho
- 20 g manteiga
- 300 g tomate em pedaços
- 1000 g água
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
nebo 1 cubo caldo de carne - 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
-
4
c. sopa de vinho Marsala
nebo 4 c. sopa de vinho do Porto - 170 g bulgur
- 15 g mistura de ervas aromáticas frescas (coentros, endro, estragão, salsa, etc.), só as folhas, picadas p/ guarnecer
- ½ limão cortado em fatias p/ guarnecer
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2762.1 kJ / 660.2 kcal
- Protein
- 42 g
- Sacharidy
- 28.5 g
- Tuk
- 41.5 g
- Nasycený tuk
- 15.5 g
- Vláknina
- 5.5 g
- Sodík
- 406.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Frango com sésamo caramelizado
40 min
Frango de cebolada à angolana
30 min
Lombo de porco com vegetais
40 min
Frango marroquino com cuscuz
45 min
Frango jerk jamaicano
1 Std. 15 Min
Pilaf de arroz selvagem com porco
1 Std. 10 Min
Frango com molho de pimento e cuscuz de curgete e feta
55 Min
Jambalaya com chouriço, camarão e manga
3h
Kebab de frango com molho de limão e salada de cuscuz
30 min
Frango com pimentos, cebola e arroz
1h
Carne de vaca estufada com gnocchi
1h 30min
Peito de frango gratinado com molho de tomate seco
1h