Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mürbeteig
- 1 Zitrone, unbehandelt, 1 Streifen Schale fein abgeschält und Saft ausgepresst
- 50 g Zucker
- 130 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 250 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 700 g Birnen, reif, säuerlich, geschält, in Spalten
Vanilleguss und Fertigstellung
- 40 g Milch
- 200 g Sahne
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 40 g Zucker
- 2 Eier
- 20 g Mandeln, gehobelt
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 17 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Vláknina
- 2.7 g
- Sodík
- 25 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Träubleskuchen
1 godz. 45 min
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 godz. 30 min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9h
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 Std. 10 Min
Schoko-Birnen-Kastenkuchen
2 godz.
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1h 30 min
Omas bester Mohnkuchen
1h
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 godz. 45 min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Apfel-Nuss-Kuchen
4h
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h
Apfelrahmkuchen
1h 50 min