Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 180 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 70 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht, und etwas mehr zum Bestäuben
- 110 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 390 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 600 g Pflaumen, geviertelt
- 250 g roter Traubensaft
- 20 g Speisestärke
- 2 Prisen Zimt
- 20 g Mandellikör, z. B. Amaretto (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1764 kJ / 422 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 67 g
- Tuk
- 14 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 3.5 g
- Sodík
- 35 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Quark-Kirsch-Auflauf
1 Std.
Rahmkuchen mit Erdbeerkompott
2h
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2u. 30min
Hefezopf "Take five"
2u. 20min
Vanille-Buchteln mit Mirabellen
2h
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 min
Stollen-Butterkuchen
2 Std. 45 Min
Rohrnudeln
1 Std. 50 Min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2u. 30min
Osterlamm mit Mohnfüllung
2h
Osternest
2h
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2h