Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Croissants
- 80 g leite
- 100 g água
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 30 g açúcar
- 350 g farinha tipo 65
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sal
Mousse de atum
- 200 g atum de lata, em água escorrido
- 1 pitada de alho em pó
- 2 filetes de anchova, em óleo
-
250
g queijo fundido
nebo 250 g queijo-creme - 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
Montagem
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Azeite q.b. p/ pincelar e p/ temperar
- Leite p/ pincelar
- Mistura de sementes q.b. p/ guarnecer
- 200 g beringela cortada em fatias (4 mm aprox), grelhada
- 200 g curgete cortada em fatias (4 mm aprox.), grelhada
- Sal q.b. p/ temperar
- Salsa q.b. p/ guarnecer
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1574.1 kJ / 376.3 kcal
- Protein
- 14.1 g
- Sacharidy
- 40.9 g
- Tuk
- 17.8 g
- Nasycený tuk
- 7.1 g
- Vláknina
- 3.1 g
- Sodík
- 0.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Queijo-creme com ervas
48 godz.
Tarte de laranja
2h
Tarte de marmelo
50 min
Fatias de gelado de coco e ananás
10h 30min
Patê de salmão
5 Min
Soufflés de bacalhau e espargos verdes
1u. 40min
Piza com queijo brie, presunto e doce de figo
3 Std. 35 Min
Minicroissants de requeijão recheados com queijo e espinafres
1 Std.
Baguete de atum, alcachofra e feijão-verde
1h 30min
Pastel risoto em cama de espuma de morango
1h 30min
Doce de figo e amêndoa
45 min
Recheios para sanduíches
5 Min