Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 gramů rajčat, oloupaných, napůl
- 40 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- ½ - 1 čajová lžička mletého kajenského pepře
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
-
150
gramů anglické slaniny, na 1cm kostičky
nebo 150 gramů pancetty, na 1cm kostičky - 1 čajová lžička soli
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře
- 5 gramů čerstvé bazalky, jen lístky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 3 g
- Tuk
- 10 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rajčatový kečup
40 λεπτ.
Cuketová čalamáda na topinky
25 Min
Okurkový relish
1h 30min
Bylinkový rajčatový protlak s česnekem (passata)
1h 10min
Cuketové pesto
20min
Zázvorová marináda s chilli a sójovou omáčkou
Brak ocen
Rajčatový kečup
40 λεπτ.
Omáčka amatriciana
50 Min
Dýňovo-cibulová galette se salátem Coleslaw
55min
Zeleninová omáčka (ortolana)
1h 5min
Klasický rajčatový protlak (passata)
55min
Rajčatová omáčka s masem (ragú)
1h 30min