Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 gramů rajčat, oloupaných, napůl
- 40 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- ½ - 1 čajová lžička mletého kajenského pepře
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
-
150
gramů anglické slaniny, na 1cm kostičky
nebo 150 gramů pancetty, na 1cm kostičky - 1 čajová lžička soli
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře
- 5 gramů čerstvé bazalky, jen lístky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 3 g
- Tuk
- 10 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Špagety all`arrabbiata - z jednoho hrnce
30min
Bylinkový rajčatový protlak s česnekem (passata)
1 Std. 10 Min
Klasický rajčatový protlak (passata)
55min
Toastový chléb (bez lepku)
14 godz.
Sambal Oelek
15min
Rajčatová omáčka s tuňákem
45 Min
Omáčka amatriciana
50min
Okurkový relish
1 Std. 30 Min
Zeleninová omáčka (ortolana)
1h 5min
Boloňské ragú
1 godz. 15 min
Ořechová boloňská omáčka s pórkem
35 Min
Špagety all'Amatriciana
30min