Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Rozkvas (den předem)
- 140 gramů vody
- 10 gramů žitného kvásku
- 130 gramů žitné mouky
Hlavní těsto
-
řepkový olej
nebo kokosový olej na vymazání - 400 gramů vody, studené
- 5 gramů čerstvého droždí
- 120 gramů žitné mouky, plus navíc na pomoučení
- 560 gramů hladké mouky
-
10
gramů pečicího sladu (viz Tip)
nebo 10 gramů medu - 2 čajové lžičky soli
- 3 čajové lžičky chlebového koření (viz Tip)
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 7183 kJ / 1718 kcal
- Protein
- 44 g
- Sacharidy
- 361 g
- Tuk
- 8 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 28 g
- Sodík
- 1183 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Toustový chléb se zakysanou smetanou
1h 40min
Pšeničný kváskový chléb se slunečnicovými semínky
12h
Kváskový chléb ze špaldové mouky
29h 45min
Domácí chléb se zákysem
2h 10min
Tradiční chléb se semínky
1 Std. 50 Min
Křupavý jogurtový chléb
3 Std.
Chlebový žitný kvásek
84hod. 15min
Špaldovo-pohankový chléb
1 Std. 30 Min
Domácí rohlíky
2h 35min
Podmáslový chléb
4h 35min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2h 10min
Máslo
5 Min