Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Rozkvas (den předem)
- 140 gramů vody
- 10 gramů žitného kvásku
- 130 gramů žitné mouky
Hlavní těsto
-
řepkový olej
nebo kokosový olej na vymazání - 400 gramů vody, studené
- 5 gramů čerstvého droždí
- 120 gramů žitné mouky, plus navíc na pomoučení
- 560 gramů hladké mouky
-
10
gramů pečicího sladu (viz Tip)
nebo 10 gramů medu - 2 čajové lžičky soli
- 3 čajové lžičky chlebového koření (viz Tip)
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 7183 kJ / 1718 kcal
- Protein
- 44 g
- Sacharidy
- 361 g
- Tuk
- 8 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 28 g
- Sodík
- 1183 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pšeničný kváskový chléb se slunečnicovými semínky
12 Std.
Domácí chléb se zákysem
2sa 10 dk
Rustikální chléb s olivami, fíky a ořechy
2sa 20 dk
Chlebový žitný kvásek
84 godz. 15 min
Podmáslový chléb
4 godz. 35 min
Kváskový chléb ze špaldové mouky
29 Std. 45 Min
Český chléb z žitného kvásku
15 Std. 30 Min
Řecký jogurt
13 Std.
Křupavý jogurtový chléb
3 Std.
Žitný vícezrnný chléb
1 godz. 15 min
Tradiční chléb se semínky
1h 50 min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2sa 10 dk