Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 700 g paha ayam, dengan kulit dan tulang (berkisar 3 paha utuh)
- 1 sdm sari jeruk nipis
- 1 ½ sdm garam
- 40 g siung bawang putih
- 100 g bawang merah
- 2 cabai rawit
- 15 g lengkuas segar, dikupas dan dimemarkan
- 25 g jahe segar
- 1 sdm ketumbar bubuk
- 45 g kemiri
- ½ sdt jinten bubuk
- 2 batang serai segar, bagian putih saja, dimemarkan
- 5 daun salam segar
- 5 daun jeruk purut segar
- 40 g minyak sayur
- 300 g air
- 100 g santan
- 1 sdt gula, sesuai selera
- 1 sdt kaldu ayam bubuk
- 1 sdt lada putih bubuk
- 1 - 2 sdt bawang goreng, untuk hiasan
- Nutriční hodnoty
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1725 kJ / 412 kcal
- Protein
- 22 g
- Sacharidy
- 10 g
- Tuk
- 33 g
- Nasycený tuk
- 13 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 2203 mg