Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 garlic clove
- 80 g onions, quartered
- 1 red chilli, mild, deseeded, cut in pieces (volitelně)
- 30 g unsalted butter, diced
- 100 g potatoes, cut in pieces
- 300 g broccoli, florets and stalks, cut in pieces (see tip)
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 ½ - 2 tsp salt, to taste
- 100 g bread, diced (approx. 1-2 cm)
- 1 - 2 tsp olive oil
-
60 - 80
g Gorgonzola dolce (soft), crumbled, plus extra for serving (optional)
nebo Cheddar cheese, cut in pieces
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 990 kJ / 236 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 20 g
- Tuk
- 12 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Sodík
- 1570 mg
Alternativní recepty
Creamy Courgette Soup
25 Min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 Min
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Potato and Celeriac Gratin
1 Std. 10 Min
Leek and Potato Soup (TM6)
40min
Mushroom and Parmesan Risotto
40min
Creamy tomato soup
30 Min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 Min
Creamy Pea Soup
40min
Stuffed Peppers with Tomato Sauce
1h 45 min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min
Potato Soup with Parsley Pesto
30 Min