Kompatibilní verze
Vařené hovězí maso ve whisky omáčce s bramborami
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 gramů hovězího masa bez kosti, v celku, o výšce cca 4 cm
- 1 polévková lžíce práškové instantní kávy
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 polévková lžíce sladké červené papriky
- 1 polévková lžíce mleté uzené sladké papriky
- 1 čajová lžička soli
- 2 polévkové lžíce hnědého cukru
- 1 čajová lžička mletého sušeného rozmarýnu
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 200 gramů cibule, napůl
- 3 stroužky česneku
- 30 gramů olivového oleje
- 120 gramů mrkve, na kolečka (1–2 cm)
- 800 gramů vody
- 120 gramů whisky
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 2 zeleninové bujóny (pro 0,5 l vody), rozdrobené - 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 2 bobkové listy
- 40 gramů balzamikového octa
- 300 gramů brambor, na kousky
- 20 gramů hladké mouky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 487.4 kJ / 714 kcal
- Protein
- 45.3 g
- Sacharidy
- 35 g
- Tuk
- 35 g
- Nasycený tuk
- 17.5 g
- Vláknina
- 5.3 g
- Sodík
- 729.5 mg
Alternativní recepty
Houbové muffiny
40 Min
Pesto s mákem a chilli
10 Min
Velikonoční mrkvový beránek bez cukru
55min
Cuketové špagety s boloňskou omáčkou z hlívy ústřičné
50 Min
Jogurtový dip s brusinkami a kari
20 Min
Rybí guláš s krevetami
45 Min
Líčka marinovaná v černém pivu
4 Std. 35 Min
Salát z nastrouhané mrkve pro TM6
10 Min
Kuřecí vývar plný kolagenu
12 godz. 10 min
Vařená basmati rýže
35 Min
Vařená jasmínová rýže
35 Min
Vejce, vařená
20 Min