Kompatibilní verze
Vařené hovězí maso ve whisky omáčce s bramborami
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 gramů hovězího masa bez kosti, v celku, o výšce cca 4 cm
- 1 polévková lžíce práškové instantní kávy
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 polévková lžíce sladké červené papriky
- 1 polévková lžíce mleté uzené sladké papriky
- 1 čajová lžička soli
- 2 polévkové lžíce hnědého cukru
- 1 čajová lžička mletého sušeného rozmarýnu
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 200 gramů cibule, napůl
- 3 stroužky česneku
- 30 gramů olivového oleje
- 120 gramů mrkve, na kolečka (1–2 cm)
- 800 gramů vody
- 120 gramů whisky
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 2 zeleninové bujóny (pro 0,5 l vody), rozdrobené - 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 2 bobkové listy
- 40 gramů balzamikového octa
- 300 gramů brambor, na kousky
- 20 gramů hladké mouky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 487.4 kJ / 714 kcal
- Protein
- 45.3 g
- Sacharidy
- 35 g
- Tuk
- 35 g
- Nasycený tuk
- 17.5 g
- Vláknina
- 5.3 g
- Sodík
- 729.5 mg
Alternativní recepty
Vajíčková pomazánka s křenem
15 min
Caesar salát s chřestem a jahodami
40 min
Loupání červené řepy (s krytem mixovacích nožů 2v1)
10 min
Pomalu vařené jehněčí po středomořsku
6 godz. 45 min
Low carb lasagne
1h 30min
Restovaná zeleninová směs na polévku nebo pod maso
25 Min
Hovězí svíčková ve slaninovém kabátku
50 Min
Pomalu vařený hovězí guláš na černém pivu
2 Std. 45 Min
Kuřecí karbanátky s mátovým jogurtem
45 min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30min
Cuketové placičky s pažitkovým dipem
30 min
Čirý vývar z hovězího masa
3 Std. 45 Min