Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů divoké rýže
- 800 gramů vody
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 150 gramů šalotky, napůl
- 2 stroužky česneku
- 8 snítek čerstvého tymiánu, plus navíc na ozdobu
- 50 gramů másla, na kousky
- 350 gramů čerstvých hub, na čtvrtky
- 100 gramů bílého vína
- 700 gramů kuřecích stehen, s kůží a kostí, přepůlených
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo ½ zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 200 gramů fazolových lusků, zelených, čerstvých
- 20 gramů hladké mouky
- 80 gramů smetany, min. 30 % tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 4009.3 kJ / 958.3 kcal
- Protein
- 45.8 g
- Sacharidy
- 76.3 g
- Tuk
- 52.3 g
- Nasycený tuk
- 20.3 g
- Vláknina
- 9 g
- Sodík
- 1049.5 mg
Alternativní recepty
Roštěnky s bramborami
1 godz. 20 min
Špagety s mletým masem a špenátem
30 min
Hříbkové ragú s houskovými noky
1h
Sladkokyselá, pomalu vařená vepřová žebírka
2h 25min
Hovězí Stroganoff
35 min
Kuřecí kari salát
30 min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1 godz. 30 min
Králík ve slaninové košilce s gnocchi
1 godz. 20 min
Krůtí stehno se slaninou a bramborami
1 godz. 45 min
Vepřové maso s houbami na víně
1 Std. 50 Min
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1 godz. 30 min
Zabijačkový guláš s knedlíkem
1h 35 min.