Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 500 g wody
- 600 g warzyw, mieszanych, np. marchewka, kalafior, cukinia, brokuł, ziemniaki, brukselka, dynia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 220 g mleka
- 20 g masła
- 15 g mąki pszennej
- 4 żółtka
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1166.8 kJ / 278.9 kcal
- Protein
- 15.4 g
- Sacharidy
- 20.7 g
- Tuk
- 15.1 g
- Nasycený tuk
- 8.4 g
- Vláknina
- 4.6 g
- Sodík
- 777.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sałatka ryżowa z warzywami na parze, orientalnym dressingiem i jogurtowym dipem; Ciasteczka
50 dk
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 dk
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 30 Min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50 dk
Gotowanie na parze szpinaku (500 g)
15min
Gotowanie na parze pora (200-400 g)
25 dk
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 Min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 Min
Warzywa gotowane na parze
35 Min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 dk
Kalafior z purée z groszku
40 dk
Ryba na parze z zielonym purée
50 dk